maanantai 27. joulukuuta 2010

Vielä vähän lomaa...

Nyt ollaan viikon verran pörräilty täällä Floridassa, Lake Worthissä.. Onneksi meillä on ollu täällä entiset harjottelijat, jotka on perehdyttäny meidät tänne tosi hyvin.. Tiedetään muun muassa miten käytetään jenkkien pyykinpesukonetta, kuivausrumpua ja uunia. Vipu, joka on keittiön tiskipöydän alla on viemäriin juuttuneiden ruuantähteiden murskain ja kaupasta kannattaa ostaa appelsiinimehua jossa ei lue "pulp" kyljessä, eli siis silloin saa appelsiinimehua ilman hedelmälihaa..

Tänää on ollu harmillisen kylmä päivä, lämpötila ei oo noussu yli 13 celsiuksen ja yöllä tais mittari lähennellä nollaa.. Onneksi huomiselle on kuitenkin jo luvassa jotakin 70 Fahrenheittia eli jotakin päälle 20 (jos ollaan oikein ymmärretty).. Kaivataan jo kovasti Suomen ravintoloita ja erityisesti niiden yksinkertaisia laskuja, joissa verot on laskettu valmiiksi loppusummaan, eikä tipeistä tarvitse kantaa sen suurempaa huolta..

Tänään polkastiin lähikauppaan eli Wallgreensille ja laitettiin pyörät lukkoon kaupan eteen niin kuin kuuluukin.. Lukkopa vaan ei enää auennut kauppareissun jälkeen lukuisista yrityksistä huolimatta, joten käveltiin kaupasta kotiin.. Nähtäväksi jää onko pyörät vielä tallessa kun mennään niitä jollakin konstein sieltä myöhemmin tänään hakemaan..

Ai niin, jouluhan se juttu oli josta mun tänne oli tarkotus kirjottaa!! Aluksi ajateltiin että vietetään Joulu ihan vaan meidän kesken, eli siis me 4 suomalaista tyttöä, kotona rentoutuen.. Jotakin pientä suomalaista kuitenkin kaivattiin ja soitettiin meidän suomalaiselle tutulle löytyisikö kaupasta puuroutuvaa riisiä.. Ja sitähän löytyi, tuttavamme oli sen kuulemma kantapään kautta oppinut ja oli mielissään kun sitä häneltä kysyimme, sanoi että auttaa mielellään muissakin vastaavissa asioissa.. Puurosta tuli ihan tosi hyvää, oltiin yllättyneitä itsekin.. Kanelia, sokeria ja voisilmä (Mirka inhoaa voisilmää, minä en) nam nam!!

Ostettiin kaupasta myös sellanen valmis kakkuaines paketti, johon lisättiin vaan vettä, öljyä ja kananmuna.. Oi miten ihana suklainen tuoksu uunista tulikaan.. Vasta siinä vaiheessa tajusin, että kanamuna oli unohtunut, kun juttelin mamman kanssa aattona skypessä ja kerroin kuinka helppo kakku oli tehdä.. Kanamunapaketti oli kyllä siinä pöydällä muiden ainesten vieressä, mutta yhtään kanamunaa kakkuun ei joutunut.. Kakkuhan on oikein maukasta, sitä on vieläkin meidän jääkaapissa, ainoa haittapuoli on sen hyvinkin mureneva koostumus.. - Noh mitä pienistä!!

Oltiin kaikki tytöt aattona täällä kirkolla vaihtamassa kuulumisia koti-Suomeen, kun pastorin vaimo Leena yhtäkkiä vaan kysyi että onko teillä mitä suunnitelmia illaksi ja eihän meillä ollut.. Leena kutsui meidät kaikki heille syömään perinteistä suomalaista jouluruokaa, ja se jos mikä oli meidän mieleen!! Ja hyvä ruokaa olikin.. Kiitos vielä heille.. Saatiin kaikki vähän joulun tuntua! Mitään sen kummempaa ei sitten Jouluna puuhailtukaan, Joulupäivä, siis päivä jona paikalliset juhlivat joulua, meni meidän osalta ihan kotona lorviessa, niin kuin yleensä Suomessakin, saimme Suomen tytöiltä lahjaksi rasian herkullisia konvehteja ja niitä sitten popsittiin ajan kuluksi, niinhän se yleensä on Suomessakin!! :) Pitää vielä sanoa että Eino Grön piipahti myös tässä kirkolla jouluaattona..

Huomenna lähdetään kahdeksi yöksi Miamiin, halutaan jotain muutakin tältä meidän "lomalta" kuin hengata tulevassa työpaikasamme.. Kovasti pohdittiin että mennäänkö sinne vasta uudeksi vuodeksi, mutta päädyttiin tulokseen että lähdetään yhtä matkaa Minnan ja Essin kanssa, jotka lentävät Miamista aikaisin keskiviikko aamulla New Yorkiin ja sieltä sitten 5 yön jälkeen kotiin SUOMEEN!! Uutta vuotta juhlistetaan sitten jossakin täällä.. Mutta nyt varattiin hostellista vaan 4 hengen huone, jossa ekana yönä ollaan kaikki me jo entuudestaan tutut tytöt, voi kuinka luksusta!!

Miami kuulumisia sitten myöhemmin.. HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKILLE!!  Muistakaa juhlia nätisti!! (:

-Verna

1 kommentti:

  1. Jenkkiläiset osaa kyllä asioiden helppouden. :) Itse tehtyähän siellä on se että ostaa kaupasta pakasteen tai laatikon johon joko laitetaan jotain tai vain uuniin ja tsädäm, itsetehtyä. Silloin kun itse olin siellä niin ihmiset eivät ymmärtäneet miksi tein jotain ihan oikeasti alusta alkaen itse :D
    Tosin kyllä siihen helppouteen tykästyi itsekkin jossain vaiheessa..

    Hienoa että Eikkaankin törmäsitte :) Ja on oiken kiva lueskella näitä teidän tarinoita täällä. Oma matkakuume nousee samalla,, vajaa kaksi viikkoa.

    Mukavaa aikaa Miamissa!

    VastaaPoista