perjantai 17. joulukuuta 2010

Kaikkeen tottuu!

Nyt on selvitty perjantaihin ja tunnelmat ovat nousseet...eivät nyt ihan kattoon mutta taisi Verna päästää tänään suustaan jopa "voisihan tänne tulla uudestaankin...kesäaikaan". Eli kaikkeen tottuu ja nyt alkaa olla jo todella hyvät fiilikset tästä kaupungista.

Taisimme aloittaa kaupunkiin tutustumisen vähän vääristä paikoista...tai ei mitään taidettu vaan aloitettiin! Tottakai se oli tiedossa, että tästä kaupungista löytyy likaa ja laitapuolta, mutta näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt suunnistaa heti ensimmäiseksi Times Squarille ottamaan kunnon annos vilinää ja meininkiä ja katsoa sitten muuta. Sitäpaitsi tämä on loma...ei lomalla halua nähdä liikaa sitä muuta... Itse siis koen lomani alkaneen vasta kun pulpahdimme metrotunnelista ylös Time Squarelle...se oli juuri se kliseinen kuva New Yorkista. Valoja, ihmisvilinää, liikkeitä, ravintoloita... Meillä meni kaksi päivää shokissa mutta onneksi olemme nopeasti toipuvaa sorttia!

Ensimmäiseksi tiistaina kuitenkin poukkoilimme itsemme Downtowniin...siis alamanhattanille metrolla (metrosekoilua on tullut harrastettua sen jälkeenkin ihan tarpeeksi :D ) ja yritimme löytää shoppailupaikkoja ja/tai nähtävyyksiä. Kylmä viima kuitenki tunki luihin asti ja hytisimme itsemme ympäri katuja päätyen esimerkiksi Century 21 outlettiin. Olin googlettanut outletit etukäteen ja tämä suurimmaksi kehuttu oli hirveä pettymys...jäivät sitten outletit käymättä muutenkin. Laukun paino oli molemmilla Helsingistä lähtiessä jo jotakin 18 kilon luokkaa, eli ehkä shoppailua kannattaa harrastaa vasta Floridassa ja heittää vanhat releet kaaressa roskiin!

Vasta tänään hyppäsimme bussin kyytiin vanhalle kunnon turistikierrokselle!..ja hytisimme sielläkin...bussi oli takaosasta avoin eli se oli kiva mutta jäinen kaksituntinen. Me pohjoismaalaisethan olemme kuuluisia siitä, että meillä on kylmät talvet ja osaamme pukeutua oikein. Ehei kuulkaas, ei päde meihin! Todellakaan ole tarpeeksi vaatetta mukana! No mutta, tuli nähtyä sitten Brooklyn bridget sun muut ja myös vapauden patsas kaukaa...hyvin kaukaa. Huomenna olemme urheita jälleen ja otamme samaisella bussilla haltuun Uptownin eli yläosan Manhattanin saaresta, mutta venereissun lähemmäs vapaudenpatsasta jätämme näillä keleillä väliin. Oikein oli kaunis siluetti, se riittänee...

Mitähän vielä...ulkona olemme syöneet parisen kertaa ja ehdottomasti paras oli tänään Planet Hollywood. Siisti mutta rento. Maistuvaa mutta kohtuuhintaista. Suosittelen ihan kaikille Nykin matkaajille! Nam! Hostellillamme ei ole minkäänlaista keittiöjuttua matkaajille...kökön aamiaisen lisäksi olemme siis syöneet ulkona tai hakeneet pienistä deleistä tms. hedelmiä ja patonkijuttuja. Kunnon kotiruokaa on ehtinyt tulla ikävä vaikka reissupäivä on vasta viides!

...nyt taidan vetää peiton korviin, Verna taisi jo lähteä nukkumatin matkaan. Yöjuoksut saavat jäädä meidän osalta Floridaan, sen verran verottaa aikaero ja päiväiset heilumiset kaupungilla. Toivottavasti siis tulee rauhallinen yö...huonekaverit kun vaihtuvat lennosta eikä koskaan tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu! Eilen saimme tunnin verran ylellisyyttä ja luulimme jo saavamme viettää yön kaksin koko huoneessa...mutta ei, porukkaa lappasi kuin pipoa ja taas oli tiivis tunnelma! Espanjan frendit vireisestä sängystä ovat yöjalalla eli eiköhän ensimmäinen herätys ole heidän könytessä nukkumaan.

Mutta tätä menoa jatkuu tosiaan enää kaksi yötä, liput Floridaan on jo varattu! Sunnuntaina määränpääksi La Guardian lentokenttä, mistä koneen nokka kohti Floridan West Palm Beachia :D ...siellä tosin on ollut öisin mittari jopa pakkasella (mitä ei ole tapahtunut ainakaan niihin 12 vuoteen jotka harjoittelun ohjaajamme on siellä asunut), mutta eilen oli päivällä lukemat 25! Siitä siis nyt alan uneksimaan ja valmistautumaan vielä huomiseen hyiseen päivään :) New York ei nuku koskaan mutta minä nukun, öitä.

-Mirka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti