lauantai 18. joulukuuta 2010

Suuntana, Florida, Lake Worth..

Nyt kun Manhattanin metrokartta ja ylipäätään tämä seutu on jotenkin hallinnassa, on aika heittää vanhat virttyneet talvireleet roskiin ja nauttia kohta paistavasta auringosta. Nyt kun kirjotan näin, ei todellakaan päästä huomenna Floridaan asti, taksit on ehkä lakossa tai Floridassa ainakin sataa kaatamalla.. Voi kyllä olla ettei Helsingin metrot ole mikään ongelma tän reissun jälkeen, mielessä on hyvin elävänä Mirkan tokaisu: kuka piip:in insinööri nää metrokartat on suunnitellu!! Kerran eksyttiin ulos saarelta Queensin puolelle, mutta sehän ei ollut meidän syytä, vaan niiden ihme setien jotka istuu metroasemilla sellasissa kopeissa, sillä näytettiin ihan selvästi niille kartasta mihin oltiin menossa ja löydettiin ittemme ihan väärästä paikasta.. Taksi oli siinä hätätilassa ratkaisu jolla päädyimme takas hostelliin..

Tänään olimme turistibussin kyydissä uptownissa ja paleli muuten vielä enemmän kun eilen, palelemista edesauttoi se että seisottiin ekat puoli tuntia väärällä bussipysäkillä.. Siinä ehdittiin samassa juoda bussiin lämmiikkeeksi ostetut kaakaot.. Uptown oli kokemus jos Downtown oli elämys.. Kierrettiin bussin kanssa West ja East Side Central Parkista sekä Harlem.. Bussista oli mahdollista hypätä pois erikseen merkityillä Tour pysäkeillä ja hypätä takaisin kyytin ihan milloin haluaa.. Harlemissa kukaan ei halunnut jäädä pois bussista, varsinkaan sen jälkeen kun puolet bussin kyydissä istuvista näki kuinka pientä lasta lyötiin, kaiketi paikallinen kasvatusmetodi. Itse emme onneksi nähneet tapahtumaa, mutta havahduimme kun bussi oppaamme huusi kovaan ääneen bussin perästä - STOP!! Huomiomme kiinnittyi myös siihen, ettei kaduilla näkynyt kuin syntyperältään afrikkalaisia. ( en muista virallista termiä)

Ah, söimme tänään ihanassa Bread Factoryssä, nam nam.. Sitä paikkaa suositellaan ihan kaikille!!

Nyt alkaakin jo silmäluomet painamaan joten taidan siirtyä unten maille.. Nähtäväksi jää keskeytyykö uni kun bilehileet saapuvat yöllä baarista.. Huomiseen ja kohti uusia seikkailuita..

Verna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti