keskiviikko 15. joulukuuta 2010

New York, New York..

Lähdimme matkaan maanantaina 13.12.. Auton paksi oli jäätynyt kiinni, joka tuotti hieman haasteita matkapaakasien kuljtukseen, mutta sekin ongelma selvisi sytkärillä ja voimalla. Paksi meni myös avaamisen jälkeen kiinni!! Lento lähti Suomesta 14.20 ihan ajallaan, vaihdoimme Islannissa konetta. Reykjavikin kenttä oli mukavan pieni ja sanotaan että täytyy olla taitava jos siellä eksyy..

Matka tänne Suureen Maailmaan kesti  kaikkiaan reilut 10 tuntia. IcelandAir tarjosi halpojen lentojen lisäksi reilun 8 tunnin matkustamisen aikana juomista ja joulupipareita pariin otteeseen, joka sitten ehkä vähän kompensoi sitä edullisuutta. Islanti näytti koneesta katsottuna aika ihanalta paikalta, - voisi joskus mennä piipahtamaan.

JFK oli juuri niin virallinen kun oltiin arveltu, ehkä jopa virallisempi, - sormenjäljet ja tiukka haastattelu miksi ollaan täällä niin kauan. On, se onni että napattiin taksi lentoaseman laidalta, eikä lähdetty seikkailunhaluisina metrolla, ei varmaan vieläkään oltaisi perillä. Matkalla hostelliin näkyi korkeita rakennuksia ja yllättävän paljon ankeaa, harmaata ja toisinaan myös likaista maisemaa, ei sellaista niin kuin leffat ovat antaneet ymmärtää, - tie tullikin oli vallan ränsistynyt laitos.

Pääsimme hostellin pihalle, matkalaukut lensi aika vauhdikkaasti paksista, liekö annettiin riittävästi kuskille extraa,  - no tuskinpa sen saman taksin kyytiin enää tällä reissulla eksytään. Hostelli oli hyvin rennon oloinen, musiikki soi ja vastaanottovirkailijat olivat mukavan oloisia, hitto kun tajusivat että meinasivat ekaksi laskuttaa meiltä vain yhden henkilön hinnan.. Pääsimme huoneeseen, laukkujen rahtaamisen jälkeen rappusisssa ja ahtaassa käytävässä. Huoneessa oli kaksi tyttöä pakkaamassa laukkujaan, he katsoivat meitä ilmeillä - olemmeko juuri nyt tulossa tänne? ja mehän olimme. Huone oli ja siis on edelleen hyvin pieni, täällä on 6 kerrossänkyä, eli siis tämä on 12 hengen huone. Kaksi saksalaista tyttöä, jotka pakkasivat laukkujaan, katsoivat meitä toivottomina siksi, koska he pakkasivat tavaroitaan ainoalla paljaalla lattialla mitä huoneesta löytyi ja juuri meidän oli tarkoitus tulla siihen, eli sänkymme eteen.
  
Huoneessa on turvalokerot pienille tavaroille, niin kuin esitteessä luvattiin, mutta siinä ei kerrottu että, jos todella tahtoo säilyttää tavaroitaan siellä lukittuna, kannattaa ottaa lukko mukaan. Hostellissa on myös suihku, mutta esitteessä ei kerrottu että vain hyvällä tuurilla saatat pestä itsesi lämpimällä vedellä. Huoneessamme on kaksi pistorasiaa, jotka sulassa sovussa jaamme 12 henkilön kesken.

Mirka korjasi äsken mainitsemani kerrossängyn hetekaksi ja käski minun vielä lisätä että tämä paikka ei välttämättä ole paras allergigoille, - tainnut herätä useampaan otteeseen kun olen aivastellut :D

Ensimmäinen yö oli vallan kokemus, tulimme aamulla tulokseen että korvatulpat ja unimaskit ovat tarpeen - niitä näytti muutkin hostellikamut käyttävän. Joku tuli huoneeseen keskellä yötä ja napsautti kaikki valot päälle (toinen huoneemme lampuista on ihan mun tyynyn vieressä), toiset piti kamalaa meteliä jossain seinän takana ja kaiketi 7 tunnin aikaero jotenkin pisti sekavaksi.. Aamupalaksi saamme nauttia muroja maidon kera ja leipää marmeladilla, tarjolla on myös kahvia, teetä ja keitettyjä munia, - ei siis puhettakaan mistään tuoreesta.

Eipä tällä erää enempää.. - Verna

2 kommenttia:

  1. Teidän pitää kattoa muitakin leffoja kuin sinkkuelämää. Mulle tuli likaisesta katuvasta varsin selkeä mielikuva elokuvista tutusta slummimiljööstä :)
    Kieltämättä hyvältä vaikuttaa tuo teidän hostelli! No, tuskin seuraava majapaikka sitten ainakaan huonompi on.
    Ja voin vain kuvitella kuinka omalta tuntuu jenkkimallinen muna-pekoni aamupala Suomessa totutun fitness-ruuan jälkeen :)

    VastaaPoista
  2. Oliski edes sitä pekonia!!!
    Nimimerkki juuri söin lautasellisen muroja kirsikkahyytelön kera! Maisk!

    VastaaPoista